Waarom een spoeling van uw installaties uitvoeren?

Alle gesloten circuits ondergaan een oxidatieproces dat leidt tot de vorming van een meer of minder dikke bruine tot zwarte substantie. De gebruikelijke spoeloplossingen blijken vaak complex te zijn om uit te voeren en stoppen het corrosieproces niet. De gebruikte chemicaliën zijn zeer agressief voor de systemen en het milieu.

Dit staat bekend als “slib” en bestaat uit verschillende elementen van het systeem: geoxideerde metalen, bacterie- en algengroei. Deze zwevende stoffen (MES) die het warmtedragende medium belasten, leiden tot slechte warmte-uitwisseling, verstoppingen in de leidingen en schade aan apparatuur. Deze problemen leiden tot hogere verbruikskosten en onderhoudskosten.

Toepassingen

Woning

Wanneer jouw verwarmings- of airconditioningsysteem verslechtert als gevolg van corrosie, daalt de efficiëntie van jouw radiatoren aanzienlijk. Op de lange termijn hebben deze effecten een verwoestend effect op jouw apparatuur en verhogen ze aanzienlijk jouw kosten.

 

Collectief/commercieel gebouw

Onderhoudspersoneel of exploitanten zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van vastgoed om het comfort van de bewoners te waarborgen. Het bezinken van slib in de leidingen vertoont de eerste tekenen van slechte werking wanneer de gewenste temperaturen niet worden gehaald. Het is van essentieel belang om in te grijpen en het probleem op te lossen voordat er storingen optreden.

 

Industrie

In industriële installaties vindt men vaak systemen voor warmte- en koudeproductie, evenals koelopeningen die nodig zijn voor het proces. Wanneer de vloeistoffen bezinken, is het noodzakelijk om de leidingen te reinigen, wat soms leidt tot stilstand van de productie en vervanging van apparatuur. Het is dus noodzakelijk om al je installaties te spoelen voordat ze volledig verstopt raken en het water niet meer kan circuleren, in welk geval je een reinigingsdienst moet uitvoeren.

 

De oplossing? Kies Drag'eau!

Gespecialiseerd in natuurlijke waterbehandeling heeft het bedrijf Drag’eau zijn innovatieve Drag’eau-Anti-Slib ontwikkeld en gepatenteerd, als alternatief voor chemische of hydromechanische ontwatering van leidingen. Na enkele weken behandeling met dit proces worden de zwevende stoffen verminderd en getransformeerd tot een schone en niet-agressieve warmtedrager.

Een curatieve en preventieve behandeling die je in staat stelt corrosie te neutraliseren, het volledige netwerk te reinigen, een stabiele warmtedrager te behouden die geen onderhoud meer vereist, de levensduur van jouw apparatuur te verlengen en jouw energieverbruik te verminderen.

Dus wacht niet langer. Daarnaast biedt Drag’eau een garantie van 2 jaar op het bestaande probleem, wat betekent productie zonder chemicaliën, verbruiksgoederen of onderhoud.

Anti-Slib, de stappen van het ontroestingsproces

Stap 1: Het vortexeffect

Het water stroomt door de Drag’eau Anti-Slib en profiteert van een vortexeffect dat zich door het systeem verspreidt. Dit maakt het mogelijk om bezinksel in het systeem opnieuw in circulatie te brengen. Dankzij de sonicofysische golfeffecten worden zwevende deeltjes verkleind tot zeer fijne deeltjes. Dankzij de centrifugale kracht die door het vortexeffect wordt gecreëerd, zullen deze deeltjes zich afzetten als een homogene film, wat een passiveringslaag vormt aan de binnenkant van de leidingen.

Stap 2: Sonicofysische golven®

Wanneer het water de Drag’eau-ontroester binnenkomt, worden de watermoleculen versneld (Venturi-effect) om in resonantie te komen met de in het hart van het apparaat geïntegreerde keramiek. Dit fysische fenomeen genereert laagfrequente golven met hoge intensiteit, waardoor de warmtedrager zijn vermogen terugkrijgt om geoxideerde metalen, bacteriën en algen in het bezinksel te verminderen.

 

Stap 3: Herstructurering

De synergie van het vortexeffect en de sonicofysische golven stelt het water in staat om zijn moleculaire clusters te herstellen. Hierdoor heeft het water een beter oplossend vermogen, wat leidt tot de oplossing van de elementen die de systemen verstoren. De systemen worden gestabiliseerd en hun levensduur wordt verlengd.