Waarom een antikalkmiddel op uw installaties plaatsen?

Kalk is een van de elementen die het water vormen dat in jouw sanitaire installaties wordt gedistribueerd.

 

Wanneer de waterhardheid (TH) hoog is, beschadigt kalk de installaties:

  • Kalkaanslag en zelfs verstopping van waterleidingen
  • Vermindering van de stroomsnelheid en warmte-uitwisselingen
  • Verhoogd energieverbruik
  • Aanzienlijke toename van onderhoudskosten en meervoudige storingen

Toepassingen

Woning

In sommige delen van Frankrijk is het water vaak hard. Dit komt door een hoger kalkgehalte. Naast het fysieke ongemak na het douchen zijn er tal van gevolgen van kalkaanslag. De huidige oplossingen die de eigenschappen van water veranderen, zijn vaak kostbaar qua investering, onderhoudskosten en verbruiksmaterialen. Het is belangrijk om jouw installatie effectief te beschermen voordat onherstelbare schade optreedt.

Collectief/commercieel gebouw

De contracten die nationaal worden afgesloten met onderhoudsbedrijven omvatten vaak de behandeling van kalkaanslag. Voor beheerders is het niet gemakkelijk werken met traditionele oplossingen die nauwkeurig onderhoud, regelmatige monitoring en veel ruimte vereisen. Het is belangrijk om de installaties te beschermen, want als gebruikers geen warm water meer hebben, is het vaak te laat!

 

Industrie

In sommige industrieën beïnvloedt de waterkwaliteit de kwaliteit van het proces. De gevolgen van kalkaanslag kunnen direct van invloed zijn op de productie en de installaties vertonen voortijdige slijtage. Het in goede staat houden van jouw installaties tegen deze plaag kost veel tijd en energie, zonder de hoge onderhoudskosten te vergeten. Vermijd dus extra kosten door onderhoud of meervoudige storingen en neem contact op met Drag’eau voordat kalkaanslag jouw waterleidingen verstopt of de warmte-uitwisseling vermindert.

De oplossing? Kies Drag'eau!

Met meer dan 20 jaar ervaring in fysieke waterbehandeling heeft het bedrijf Drag’eau een innovatieve antikalkoplossing ontwikkeld en gepatenteerd, Drag’eau, die op dit moment ongeëvenaard is.

Een uitzonderlijke effectiviteit die je blijvende bescherming biedt tegen kalkaanslag, eenvoudiger ontkalking, gemakkelijker reinigen, corrosiebescherming van jouw installaties en een garantie zonder onderhoud of verbruiksmaterialen.

Stap 1: Het vortexeffect

De kalk in het water komt voor in de vorm van aanslag, genaamd “Calciet”. Het water dat door het Drag’eau antikalkapparaat stroomt, wordt blootgesteld aan een vortexeffect dat zich door het circuit verspreidt en de structuur van het water wijzigt door het oplosvermogen te vergroten.

Stap 2: Sonicofysische golven®

Bij het binnenkomen van de Drag’eau antikalkapparaat worden watermoleculen versneld (Venturi-effect) en veroorzaken ze trillingen van de keramische componenten in het hart van het apparaat. Deze trilling genereert lage frequentie en hoge intensiteitsgolven. Het effect van de golven zorgt ervoor dat de structuur van de aanslag verandert, in de vorm van zeer fijn, niet-aanslagvormend poeder.

 

Stap 3: Ontkalking van leidingen

Drag’eau antikalk biedt ook een genezend effect voor zowel nieuwe als bestaande installaties. De nieuwe structuur van de kalk ontkalkt de reeds aanwezige aanslag in de leidingen door afschuring. Na het ontkalken blijft er een dunne, gelijkmatige beschermingslaag over. De kalk wordt geneutraliseerd, de installaties zijn beschermd. Kies Drag’eau antikalk voor een chemievrije, zonder verbruiksgoederen en onderhoudsvrije behandeling die permanente bescherming biedt tegen kalkaanslag, gemakkelijker onderhoud en bescherming tegen corrosie voor al jouw installaties.